3 x de smukkeste haveplanter til fuld sol

Hvilke planter egner sig til de mest solrige og varmeste dele af din have? Der er mange haveplanter, der godt kan lide en kombination af sol og skygge. Men planter, der kan modstå en position med sol hele dagen lang: du skal vælge dem med omhu. Især hvis planten står i en potte, kan rodsystemet blive meget varmt i solen. Det kan de færreste haveplanter holde til. Vi lister de tre smukkeste og mest alsidige muligheder her.

Den japanske ahorn

Den smukke japanske ahorn er kendt for sin specielle bladform og imponerende farver. Der er flere farver tilgængelige, hvor den røde er langt den mest sete. Disse røde varianter bliver en nuance mørkere rød om efteråret og er virkelig en fryd for øjet! Og det fantastiske ved dette eksotisk udseende træ er, at det vokser hjemmehørende i vores klima.

Der er mange varianter af den japanske ahorn til rådighed. Så der er altid en, der passer til din have, eller endda altan. Der er arter, man kan holde som busk, og arter, der bliver op til 10 meter høje! De fleste varianter klarer sig fint i fuld sol. Faktisk har en japansk ahorn brug for meget sollys for at bevare sine røde farver. Får planten for lidt sol, falmer farverne.

En lille advarsel er på sin plads her. Der er et lille antal japanske ahornarter, der ikke er egnede til en position, hvor solen er tændt hele dagen. Vær opmærksom på dette ved køb. Disse kræver et sted, hvor solen ikke skinner på bladene om eftermiddagen. Hvis dette sker, kan der opstå bladbrænding. Især med de unge træer. Hvis træerne er lidt ældre, er problemet mindre.

Langt de fleste arter vil dog tilbede solen. Plejen kræver ikke meget arbejde. En japansk ahorn klarer sig godt i haven eller i en krukke. Fordi den vokser langsomt og allerede har en flot form alene, er beskæring sjældent nødvendig.

Hvilke planter egner sig til de mest solrige og varmeste dele af din have? Der er mange haveplanter, der godt kan lide en kombination af sol og skygge. Men planter, der kan modstå en position med sol hele dagen lang: du skal vælge dem med omhu. Især hvis planten står i en potte, kan rodsystemet…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *